23 Kasım 2017 Perşembe

GO BACK COUPLE

Evlilik
 mutlu son demek midir? 💑

KONUSU: Jin Joo ve Ban Do birbirleriyle üniversite de tanışmışlardır. Kısa bir süre sonrada aşık olup evlenmişlerdir. Mutlu son ile hayatlarının farklı bir evresine geçmiş olsalar da çok geçmeden hayatın acımasız ama gerçek yüzüyle karşılaşmışlardır; geçim derdi. Geçim derdi, çocuk derdi derken birbirlerini anlamamaya, sadece kendi bakış açılarından bakmaya başlamışlardır. Kötü bir dönemden geçerken bir sabah uyanırlar ve kendilerini 20'li yaşlarına geri dönmüş olarak bulurlar. Şimdi ellerinde geleceklerini değiştirebilme fırsatı vardır, bakalım nasıl bir yol izleyecekler.

MAN JIN JOO - JANG NA RA
Üniversite de tarih bölümününde okuyan Man Jin Joo'nun pek ileriye dönük bir hayali yoktur. Ta ki Ban Do ile tanışıncaya kadar çünkü artık tek bir hayali vardır o da, Ban Do ile evlenip mutlu bir hayat sürdürmek. Jin Joo'nun bu isteği gerçekleşir ve aşık olduğu adam ile evlenir fakat yıllar geçtikçe hayatı tek düze bir hal almaya başlamıştır. Jin Joo artık mutlu değildir ve bir sabah uyandığında artık kendini ailesinin evinde eski odasında bulur. Jin Joo tekrar 20 yaşında bir üniversite öğrencisidir.

CHOİ BAN DO - SON HO JUN
Choi Ban Do, inşaat bölümünde okuyan fakat film yönetmeni olmak isteyen bir gençtir. Bir arkadaş toplantısında Jin Joo ile tanışır ve ona aşık olur. Kısa bir sonrasında da onunla evlenir ve artık evine bakmakla yükümlü bir adam olmuştur bu yüzden de hayallerinden vazgeçer. Tıbbi mümessil olarak çalışmaya başlar fakat tek yapması gereken bu değildir, doktorların özel hayatlarıyla da ilgilenmektedir bu yüzden de çalışma hayatı daha da zordur. Hayatından şikayetçi olduğu bir dönemdeyken bir sabah uyanır ve kendini 20 yaşına geri dönmüş olarak bulur. Ban Do artık yeni bir gelecek inşa edebilir.

 Jin Joo ve Ban Do hayatlarını bir bebek ile taçlandırmışlardır. Jin Joo, bebeğine bakarken kendine bakmayı, kendi isteklerini hep bir kenara bırakmıştır. Ban Do, evin ihtiyaçlarını tam tamına sağlayabilmek için aşağılanmayı bile göz ardı ederek daha çok çalışmaya devam etmişlerdir. Her ikisi de kendi taraflarından bakarak mutsuz olduklarını fark ederler. Öyle ki bu mutsuzluktan birbirlerini sorumlu tutmaktadırlar.

Kötü bir dönemden geçerken birden bire kendilerini tekrar 20 yaşında bir üniversite öğrencisi olarak bulurlar. Şimdi geleceklerini, hayatlarını değiştirebilecek güçte ellerinde mucizevi bir fırsat vardır.


Gerçekten birbirlerini seçmekle hata mı etmişlerdi?
Kaderlerini değiştirebilecekler mi?

12 bölümlük bir dizi olmasına rağmen konunun gidişatı ve sonucu öyle güzel işlenmiş ki mini dizi demeye utanıyor insan. :)
Hep dizilerde, filmlerde mutlu sonu evlilik sanırız ve evlilik olunca da diziyi, filmi bitiririz. Fakat bu dizi farklı bir bakış açısıyla giriş yaptığı için klişelerden uzak bir dizi olmuş.



Tekrar 20 yaşında olmak ikisini de mutlu etmiş olsa da gelecekte bıraktıkları bebeklerini düşünmeden de edemiyorlar. Çocuk deyince akan sular durur diye boşuna demiyorlar. :)

                    







İyi seyirler.
Okuduğunuz için teşekkürler, hoşçakalın. 💜

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)