25 Kasım 2017 Cumartesi

THE BATTLESHIP ISLAND - 2017

Ülkelerine dönmek bu kadar zor olmamalıydı.
KONUSU: Japon sömürge döneminde, daha iyi yaşam sunulacağı söylenip kandırılan yaklaşık 400 Koreli bir gemiye bindirilir ve kömür madenlerinde çalıştırılmak üzere Battleship Island'a götürülür. Zorla çalıştırılan Korelilerin, ülkelerine geri dönebilmek için canlarıyla kanlarıyla özgürlük mücadelesi vermelerine şahit olacaksınız.

SO JI SUB - CHOI CHIL SUNG
Choi Chil Sung, Kore'nin en iyi dövüşçülerinden biridir. Japonya'ya dövüşmek için gidecektir fakat zorla Battleship Island gemisine bindirilir ve kömür madeninde çalışmaya başlar. Tez canlı bir karaktere sahip olduğu için hep sorun çıkarmaya meyillidir ama bu sorunları da fırsata çevirmeyi iyi bilir. 

SONG JOONG KI - PARK MOO YOUNG
Park Moo Young, Kore Bağımsızlık örgütünün bir üyesidir ve Battleship Island'a Bağımsızlık örgütünün bir üyesini kurtarmaya gelmiştir. Fakat her şey planladığından farklı ilerler ve adadaki Korelilere liderlik ederek özgürlük mücadeleleri için savaşır.

HWANG JUNG MIN - LEE KANG UK
KIM SOO AHN - SO HEE
Lee Kang Uk, Kore'de bando şefliği yapan bir müzisyendir. Kızı ve erkek kardeşleriyle birlikte oluşturdukları bir orkestraları vardır. Kang Uk ve kardeşleri, daha iyi koşullarda çalışmak ve daha çok para kazanabilmek için Japonya'ya gitmeye karar verirler. Fakat kandırılıp Battleship Island gemisine bindirilip zorla kömür madenlerinde çalışmaya başlarlar. Tek amacı kızını korumak olan Kang Uk, müzisyen olduklarını kanıtlamaya çalışarak kendisini ve kızını koruma altına almaya çalışır.


İyi bir yaşam ve daha çok para diyerek kandırılan halkın zorla çalıştırılmaları sonucu daha fazla dayanamayıp, Moo Young'ında önderliğinde verdikleri özgürlük savaşı tüylerinizi diken diken yapacaktır.

İlk sahneden son sahneye kadar heyecanınızı yitirmeyeceğiniz bir film olan Battleship Island, gerçek hikaylerden kurgulanarak anlatılması filmde yaşayacağınız duyguları daha da yoğun yaşamanıza sebep olacaktır.

Film, Japonları kötülemekten ziyade savaşın kötülüğüne, kendi ülkesini savaşa sürükleyen hükümete eleştiri getiriyor.

2 saat 12 dakika boyunca hem aksiyon sahneleriyle hem de dram içerikleriyle sizi yaşadığınız dünyadan koparıp alacaktır.

  'Gemi, Battleship Island'a yaklaştığında Japon askerlerin gemiye binip hiç sebepsiz yere Korelileri dövmelerini izlerken sizde eminim sinirlerinize hakim olamayacaksınız. Nereye geldiklerinden bir haber olan insanları durduk yere dövmelerini izlerken bir süre filme ara vermek zorunda kaldım.'

Şimdiden iyi seyirler. 💜
Okuduğunuz için teşekkür ederim, hoşçakalın. ✌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)