11 Kasım 2017 Cumartesi

BINGGOO

'Eski günlerde, Joseon parası çok ederdi.
Şimdiki parayla değiştirebilir miyim?'


KONUSU: Man Soo (Kim Jung Hyun), 1979 yılında yaşayan, tiyatroda ressamlık yapan nazik bir adamdır. Bir gece kaza geçirir ve gözlerini açtığında artık yıl 1979 değil 2016'dır. 

MAN SOO - KIM JUNG HYUN
Man Soo, kibar bir genç adamdır. Geçimini tiyatroda ressamlık yaparak sağlamaktadır.
 Hastanede yatan bir kız arkadaşı vardır ve onu her gün ziyaret etmeye gider. 
Tek hayat gayesi onu mutlu etmektir ve onunla beraber mutlu bir hayat sürdürmektir.

  Man Soo'nun kız arkadaşı hastaneden taburcu olmuştur ve artık Man Soo için evlilik teklifi etmenin tam zamanıdır. Fakat kız arkadaşı rahatsızlanır ve onun peşinden giderken bir yol kenarından düşer. Man Soo bir gün sonra uyandığını düşünse de maalesef gerçek öyle değildir ve artık yıl 2016 olmuştur.

   Man Soo'yu çalıların arasında bulan Ha Da (Han Sun Hwa), ilk önce Man Soo'ya inanmakta güçlük çekse de zamanla ona inanır ve ona yardım etmeye çalışır. Çünkü Man Soo, 2016 yılında olsa da görüntüsü 1979 yılındakiyle aynıdır ve bu da Ha Da için inanılması zor bir durumdur. 

   Man Soo, içinde bulunduğu duruma anlam veremese de kız arkadaşını aramaya başlar fakat ne yazık ki onca yılın içerisinde yaşadığı, bildiği her yer değişmiştir ve kız arkadaşının adresini de bulması bu yüzden güçleşmiştir.  
  


Tam film tadında olan 2 bölümlük bir mini dizi. Konunun içerisinde zamanda yolculuk olsa da fantastik öğeleri bir yana bırakıp diziye kendinizi kaptıracaksınız çünkü konunun işlenişi size fantastik havayı yansıtmayacaktır. Komedi ile dramın birleştirilmesi dizinin havasını almış başka bir yere götürmüş. 😊

Hani içinizi ısıtan bir konusu var diye tabir edilen diziler, filmler vardır ya işte bu dizi de tam o kategoriye giriyor.
Dizi bittiğinde bile belli başlı yerleri hatırlayıp hüzünlenebilirsiniz. 😭


  '' 1979 yılı Kore'de yasakların olduğu bir yıldır bu yüzden de erkeklerin saç uzatması ve kızlarında mini etek giymesi yasaktır. Man Soo da yasaklara uymayıp saçını uzatan biridir. Polislerden hep kaçması gerekmektedir yoksa saçı kesilecektir bu yüzden de bir gün bir kafede polislerden kaçarken masanın altına saklanır ve aynı anda bir genç kızda o masanın altına saklanır fakat Man Soo polisler tarafından fark edilir ve kovalamaca başlar.''

Okuduğunuz için teşekkür ederim, hoşçakalın. 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)