21 Ağustos 2017 Pazartesi

CRIMINAL MINDS

'Dahi profil uzmanları'

KONUSU: Dizi, tek bir bakışları ile karşısındakinin ne iş yaptığını, nasıl bir aileden geldiğini, duygularını çözmeye yeten profil uzmanlarının oluşturdukları bir takımın seri cinayetleri farklı bakış açılarıyla çözüme ulaştırmalarını konu almaktadır.

LEE JUN KI - KIM HYUN JOON
Okulunu derece ile bitiren Kim Hyun Joon, özel harekat timinde görev yapmaktaydı fakat 1 yıl önce yaşadığı bir olay sonucunda görevine polis olarak devam etmektedir. Bir seri katilin izini sürerken NCI (Ulusal İstihbarat Servisi) ile iş birliği yapmak zorunda kalmıştır. Kim Hyun Joon'un yeteneklerinin farkına varan NCI onu da ekibine katmak ister ve teklif sunar. Takımın lideri olan Kang Ki Hyung'a bir ön yargısı olması nedeniyle bu teklife pek sıcak bakmasa da ilerleyen zamanlarda teklifi kabul edecektir.

MOON CHAE WON - HA SUN WOO
İşini büyük bir aşk ile yapması Ha Sun Woo'yu takımın vazgeçilmez üyesi yapmaktadır. Soğuk kanlı olması ile de olayları çözme yeteneğini ikiye katlamaktadır. Tahammül edemediği tek şey yasaları yok sayılmasıdır. İşini titizlikle ve hiç bir şeyden korkmadan layığıyla işini yapmaktadır. 

SON HYUN JOO - KANG KI HYUNG
Kore'nin en iyi profil uzmanı olan Kang Ki Hyung NCI'nın takım lideridir. 1 yıl önce yaşamış olduğu bir olay yüzünden mesleğine ara vermiştir ve üniversitede öğretim görevlisi olarak hayatına devam etmektedir. Tekrar takımın başına geçmesi istenir ve bir seri katil vakası ile de mesleğine geri döner.

Kim Hyun Joon ve Ha Sun Woo birbirlerini aynı takıma girmeden önce tanımamaktadırlar fakat aslında yıllar önce ikisini de ilgilendiren bir cinayet işlenmiştir. İkisi de ayrı ayrı bu cinayetin hala izini sürmektedirler. 
Peki geçmişte olan bu cinayet için nasıl bir araya gelecekler ve birbirlerini hiç tanımayan bu ikilinin cinayetle nasıl bir bağlantısı olabilir ki?

   Criminal Minds bir uyarlama dizidir. Orjinali ile aynı adı taşımaktadır ve 20 bölüm olacaktır. Şimdiye kadar 8 bölüm yayınlandı ve her bölüm ayrı vakaları işlemektedirler. Bu 8 bölüme bakarak şunu diyebilirim ki dram ve polisiye türlerini yansıtan gayet başarılı bir uyarlama olmuş.
   Orjinalini izlemediğim için ikisi arasında bir kıyaslama yapamam fakat izleyen arkadaşların yorumlarına baktığımda olayların tıpatıp aynı olduğu yönünde. Bu yüzden de orjinalini izleyenler için sıkıcı olabilir aynı konuların ele alınması ama benim gibi orjinalini izlemeden başlayacaklar hiç sıkılmadan bir solukta izleyeceklerdir.

Şimdiden iyi seyirler. :)

Okuduğunuz için teşekkür ederimi, hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)