2 Mart 2017 Perşembe

THE LAST PRINCESS - 2016

Kore'nin son prensesi
 bütün hayatını ülkesine geri dönmek için harcar.
KONUSU: Kore, Japonya sömürgesi altındadır. Kore'nin son prensesi olan Deok Hye (Son Ye Jin)'yi baskı ve tehdit ile ülkesinden uzaklaştırarak sürgüne gönderirler. Prenses vatan ve aile özlemi ile yıllarını geçirmektedir ve bir yandan da ülkesine geri dönmek için mücadele etmektedir. Jang Han (Park Hae il) ise Kore bağımsızlığı için savaşan biridir ve küçüklüğünden beri prensese aşıktır. Prensesi ülkesine geri götürmek için elinden geleni yapar.

DEOK HYE - SON YE JIN
Joseon döneminin son prensesidir.
Prenses küçük yaşlardayken babası (kral) Japonya himayesi altına girmek istemediği için çıkarları doğrultusunda çalışan görevliler tarafından zehirlenerek öldürülmüştür.
Kendisini de sürgüne göndermek isterler ve tehdit ederek bu isteklerini gerçekleştirirler. Kore'den ve ailesinden uzak olan prenses artık Japonya'da yaşamaktadır ve bir gün vatanına geri dönmek hayali ile yıllarını geçirmektedir.
İlk aşkı Jang Han'nın da onun yanına gelmesi ile güç toplar ve hayalini gerçekleştirmek için mücadele etmeye başlar.

JANG HAN - PARK HAE IL
Küçük yaşlardayken kral ile tanışır ve onun prenses ile evlenmesini, onu korumasını ister.
Bu istek doğrultusunda prenses artık onun ilk aşkı olmuştur ve onu ne pahasına olursa olsun her şeyden koruyacaktır. Prensesin sürgün edilmesi ile uzun zaman onunla görüşemez ve daha sonrasında Japonya askeri olarak onun yanında yer alır.
Prensesi bir şekilde ülkesine geri götürecektir ama nasıl ve ne zaman?

RA Mİ RAN
Prensesin dadısı (hizmetlisi)dır.
Prenses için canını verecek kadar çok sever onu ve hep onun yanında olup korur.
Japonya'ya giderken o da prenses ile birlikte gitmiştir ve prensesle birlikte yıllarını Japonya da geçirmiştir.


Prensesin Kore'de bulunmasının halka ümit verdiğini ve halkın Japonya himayesi altına girmekten kaçındığını düşünen Japon sempatizanları prensesi sürgüne gönderirler.
Japonya da yaşamaya başlayan prensesi baskılarla Japonya'yı resmi bir şekilde tanıması gerektiğini söylerler ve bu tür yaptırımlar sonucunda da vatanına geri gönderileceği vaadinde bulunurlar. Japonya da köle olarak çalıştırılan Kore'li vatandaşlarında ümitlerini kesmeleri için Prensesi Japon kültüründe yaşatmaya çalışırlar.
Prenses hiç bir zaman bunlara boyun eğmez ve hep ülkesine geri döneceğini düşünerek hareket eder. Bu düşüncesi hiç bir zaman yok olmaz fakat yıllarda geçmektedir ve ülkesinden ayrılalı çok uzun zaman olmuştur. 
Jang Han'ın ve Kore bağımsız savaşçılarının çabalarıyla geri dönme girişiminde bulunsalar da bu gerçekleşmez ve prenses ile Jang Han birbirlerinden ayrılmak zorunda kalırlar. Bundan sonra yalnız olan prensesi daha da zorlu bir süreç beklemektedir.

Çıkarları doğrultusunda ülkesini satan insanların karşısında duran ülke sevdalılarını gördüğünüzde duygu karmaşası yaşayacaksınız.

Film dram türündedir ve gerçek bir hikayedir.
Gerçek bir hikaye olması daha can acıtıcı oluyor çünkü prensesin yaşadıkları o kadar kötü şeyler ki filmin etkisinden bir süre çıkamayabilirsiniz.
Film için o kadar çok şey yazmak istiyorum ki ama filmin heyecanını da yok etmek istemiyorum bu yüzden filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.
Prensesin gençliğini Kim So-Hyun canlandırmaktadır.


Okuduğunuz için teşekkür ederim, hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)