5 Şubat 2017 Pazar

WILL YOU BE THERE - 2016

Eğer bir zaman yolculuğu yapma hakkınız olsaydı
 geleceğe mi, geçmişe mi gitmek isterdiniz?


Bence büyük bir çoğunluğumuz geçmişe gidip yaptığımız hataları düzeltmek isterdi. Çünkü geçmişte yaptığımız hata diye adlandırdığımız davranışlar şuan ki hayatımızı belirlemekte. 
Ya da geçmişte yapamadığımız, gerçekleştiremediğimiz hayallerimizi gerçekleştirmek isterdik değil mi?
Fakat Soo Hyun bu dediklerimi yapmak için kullanmadı bu hakkını. O, ondan vazgeçmeyi göze alacak kadar sevdiği kız arkadaşını kurtarmak için kullandı bu hakkını.
Fakat kız arkadaşını kurtarmak düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.
Evet filmimiz geçmişe uzanan bir zaman yolculuğunu konu alıyor.

KONUSU:  Soo Hyun(Kim Yun Seok), bir cerrahtır ve ciddi bir hastalığı vardır. Bu hastalık yüzünden de çok fazla ömrü kalmamıştır. Doktor olarak gittiği bir yerde yaşlı bir adam ile tanışır ve bu yaşlı adam ona 10 tane hap verir. Bu haplar ile geçmişe gidebilecektir ve Soo Hyun'un en büyük dileği ise 30 yıl önce kaybettiği kız arkadaşını görmektir. Kız arkadaşını kurtarmaya karar verir ve orada gençliği (Byun Yo Han) ile karşılaşır. 

Soo Hyun'un geçmişe gitmesi ve gençliğiyle tanışması genç Soo Hyun'u sarsmıştır. Genç Soo Hyun'un bu durumu kabul etmesi biraz uzun sürse de buna inanmıştır. Soo Hyun'un geri gelmesi için geleceğe notlar göndermeye çalışır, vücuduna dövme yaptırıp onu çağırmaya çalışır. Özellikle de kız arkadaşının öleceğini öğrendikten sonra yaşlı Soo Hyun'dan onu kurtarmasını ister ama bu o kadar da kolay değildir.


Kız arkadaşı kurtulur ve yaşarsa Soo Hyun'un şimdiki hayatını da etkileyecektir. Ne güzel işte sevdiğiyle birlikte olacak diye düşündüğünüzü duyar gibiyim fakat yaşlı Soo Hyun'un bir kızı vardır. Kızından vazgeçmesi gerekmektedir ve bu Soo Hyun 'un yapabileceği bir şey değildir.
Filmimizin dram noktası da burada başlamaktadır. Genç Soo Hyun'un bir seçim yapması gerekmektedir çünkü yaşlı Soo Hyun kızından vazgeçmeyi düşünmemektedir.

BYUN YO HAN - GENÇ SOO HYUN
Kız arkadaşını kurtarmak için ondan vaz mı geçmeli?
Peki bunu yapabilecek mi?















KIM YUN SEOK - YAŞLI SOO HYUN
30 yıl önceki kız arkadaşını kurtarması kızından vazgeçmesi anlamına geliyor. Fakat bunun başka bir yolu da olmalı ama ne?















KIM GO WOON - YEON A
Soo Hyun'un kız arkadaşıdır. Bir hayvanat bahçesinde yunus eğitmenliği yapmaktadır. 30 yıl önce bir kaza sonucu hayatını kaybeder ama belki de şimdi Soo Hyun onu bu kazadan korur ve bu sayede kurtulur. Fakat bunun bedeli ne olacak?












Bu filmi ilk Ji Soo (Aktör) instagram paylaşımında görmüştüm ve merak etmiştim. Çevirisi olduğunu görüp bir dram seven olarak konusunu okuduğumda da hemen izlemek istedim.


Umarım sizde Hyun'un Yeon A'yı sevdiği kadar seven birisiyle karşılaşırsınız.


Okuduğunuz için teşekkür ederim, hoşçakalın.




2 yorum:

  1. Bu film çevrildikten beri erteliyorum ama bu kadar övgüye başlamalıyım sanırım

    YanıtlaSil

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)