25 Şubat 2017 Cumartesi

SPLIT - 2016

Sevginin gücü!
Sevgi ile neler hallolmuyor ki?
KONUSU: Chul Jong (Yoo Ji Tae), profesyonel bir bowling oyuncusudur ve çokta başarılı, ünlü bir oyuncudur. Fakat bir trafik kazası sonucunda profesyonel olarak bowling oynamayı bırakır ve sadece para için oynanan maçlarda oynar. Hee Jin (Jung Hyun Lee), babasından kalan bowling salonunu çalıştırmaktadır ama borçları çok fazladır ve salonu kaybetmek üzeredir. Chul Jong'a maçlar ayarlar ve bu sayede borcunu kapatmaya çalışırlar. Chul Jong'un tesadüfen gördüğü otistik bir çocuk hayatlarını değiştirecektir.

CHUL JONG - YOO Jİ TAE
Başarılı ve bir o kadar da ünlü profesyonel bowling oyuncusuydu. Bir trafik kazası sonucunda bacağından sakatlanan Chul Jong profesyonel oyunculuk hayatını bitirmiştir. Bir hurdalıkta çalışmaktadır ve insanlarda uzak bir hayat sürdürmektedir. Hee Jin'in borcunu ödemesi için ona yardım etmektedir ve bu yüzden de onun ayarladığı maçlarda oynamaktadır. Bir gün ek olarak çalışmak için gittiği bowling salonunda bir çocuk dikkatini çeker. Bu çocuğun bowling oyuncusu olması için büyük bir potansiyeli vardır ve para için oynadığı maçlarda onunla eş olabilir ama ona yaklaşmak ve iletişime geçmek kolay olmayacaktır. Chul Jong, Young Hoon'la iletişim kurmak için elinden geleni yapacaktır.


YOUNG HOON - DA-WİD LEE

Young Hoon, otistik yani özel bir çocuktur. Babası öldükten sonra annesi bir başkası ile evlenmiştir ve onu büyük annesi büyütmüştür. Büyük annesi de öldükten sonra onu bir hastaneye yatırmışlardır. Zekidir fakat insanlarla iletişim kurmayı sevmez, onun sevdiği tek şey bowling oynamaktır. Her gün aynı saatte bowling salonuna gider ve kendi teknikleriyle bowling oynar. Fakat belli başlı takıntıları vardır, sadece 10 numaralı sırada oynamalı, sadece kendi topuyla atış yapmalı ve kendi çanta, ayakkabısını kullanmalı. Bunlar tamamsa atışları çok iyi olacaktır, bunlara kendisini şartlamıştır. Bu takıntılarının nedenlerini zamanla biz de anlayacağız. 

HEE JIN - JUNG HYUN LEE

Babasından kalan bowling salonunu işletmektedir ama borçları yüzünden salonu kaybetmek üzeredir. Babasının hocalık yaptığı Chul Jong'u küçüklüğünden beri tanımaktadır. Borçlarını ödemesi için Chul Jong ona yardım eder ve para karşılığı bowling maçlarına çıkar. Sadece Chul Jong'un yeteneği yetmemektedir ve yanına iyi bir oyuncu da bulmaları lazımdır. Bu sırada da Young Hoon'u keşfederler ve onu ikna etme çabalarına girerler.

Young Hoon, kalbini Chul Jong'a açmayı başarır ve sadece onun dediklerini yapar.
Aile kavramından bir haber olan Young Hoon'a sevgilerini verirler ve zamanla ona daha da çok bağlanırlar.
Young Hoon'un bowling oynamayı nasıl öğrendiğini görünce yüzünüzde bir gülümseme oluşacak ve tüm o takıntılarının nedenlerini de öğreneceksiniz.

Birlikte maçlara çıkarlar ama bazı pürüzlerde olacaktır ve borç için oynadıkları bu maçlar sonucunda bu borçları ödeyebilecekler midir?
İzleyip görelim :)

Filmin türü dram olsa da size ufak tebessümler de katacaktır.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)