12 Şubat 2017 Pazar

PAGE TURNER

3 gencin piyano ile olan savaşlarına şahit olacaksınız.


KONUSU: Yoo Seul (Kim So Hyun), sanat lisesinin en başarılı piyano çalan öğrencisidir. Annesi de piyano eğitmenidir ve başaramadıklarını kızının başarmasını istemektedir. Fakat Yoo Seul bir kaza sonucu piyano çalamaz hale gelir. En büyük rakibi olan Jin Mok (Shin Jae-Ha) ve ona yardım eden Cha Sik (Ji Soo) gayretleriyle yeni bir hayata yol almaya başlar.

YOO SEUL - KIM SO HYUN
Annesinin gerçekleştiremediği hayalleri için çok fazla çabalayan bir genç kızdır. Hiç bir eğitim almadan piyano çalmaya başlamıştır ve bu yüzden de dahi olarak anılmaktadır. Bir süre sonra annesinin istediği hayatı yaşamaya başlar. Annesinin hırsları için her şeyden vazgeçmiştir ve hiç bir kararını kendi verememiştir. Okuldaki en büyük rakibini hep ezmesini isteyen annesi olmuştur ve hep onu küçük görmüştür. Bir gün kaza geçirir ve görme yetisini kaybeder. Görme yetisini kaybetmesine sevinmeye bile başlamıştır çünkü annesinin artık ondan piyano çalmasını istemeyeceğini düşünür. Fakat annesi hala ondan piyano çalmasını istemektedir.

CHA SIK - JI SOO
Tek hayatı spor olan bir gençtir. Cirit atlamada iyi bir dereceye sahip olmak ister ve böylece annesine daha iyi şartlar sunabileceğine inanır. Annesi hayalet yazar olarak adlandırılan cv, özür mektupları yazan bir yazardır. Bir müsabaka sırasında kaza geçirir ve bir daha spor hayatına geri dönemeyeceğini öğrenir. Tek bildiği spor olduğu için bundan sonraki hayatında ne yapacağını bilemez ve bunalıma girer. Annesi bu durumuna ve ona destek vermeye çalışarak onun başka yeteneklere de sahip olduğunu söyler. Cha Sik artık kendine gelmeye başlamıştır ve annesinin söyledikleri doğrultusunda piyano çalmaya karar verir. Bundan sonra artık tek hayali vardır, büyük bir piyanist olmak.


JIN MOK - SHIN JAE HA
Küçüklüğünden beri piyano dersi alan bir gençtir. Yoo Seul ile aynı okula gitmektedir. Piyano çalmayı çok sevmesine rağmen hep Yoo Seul'ün yeteneğinin gölgesinde kalmaktadır. Ailesinden de piyano çalmasına destek verilmemektedir hatta piyano çalmayı bırakmasını bile istemektedirler. Bunlarla başa çıkarken bir de Yoo Seul'ün küçümseyici davranışlarından sıkılmıştır. Bir gün Yoo Seul'ün başına kötü bir şey gelmesi için dua eder ve bunun sonrasında da Yoo Seul'ün kaza geçirip, görme yetisini kaybettiğini öğrenir. Kazanın olmasında ettiği duanın payı olduğunu düşünür ve kendisini suçlamaya başlar.

Cha Sik sanat okuluna girmek ister fakat dönem ortası olduğu için kayıt yaptıramaz. Bu sırada da Yoo Seul'e yardımcı olacak biri aranmaktadır. Cha Sik, Yoo Seul'e yardım edebileceğini söyler ve bu sayede de ders alır.

3 bölümlük mini bir dizi olmasına rağmen uzatılabilinecek bir senaryoya sahiptir. Fakat 3 bölüme sahip olması tabi ki de diziyi kötü yapmış değil aksine tam tadında, güzel bir şekilde bitmesine sebep olmuş.

Sevdiğimiz şeyleri yapmamızın ne kadar doğru olduğunu anlatan bir dizi. İlla sonucunda çok büyük bir şey olmasına gerek yok. Eğer yaptığınız işten mutluluk duyuyorsanız unvanların bir önemi kalmamış demektir.

Peki bu üçlü büyük birer piyanist olabilmişler midir?

Okuduğunuz için teşekkür ederim, hoşçakalın.

2 yorum:

  1. Aaa!Ji Soo varmış!Hemen listeye alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ji Soo'yu başrol olarak izlemek zor olduğu için bu dizi çok kıymetli :) Listenin başına koymanı öneririm. :)

      Sil

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)