11 Aralık 2016 Pazar

GOBLIN - THE LONELY AND GREAT GOD

Haydi hep beraber Goblin'i izleyelim ve tabiri caizse ona tapalım! <3


   Gelmiş geçmiş izlediğim tüm Kore dizilerinin baş yapıtı olacağını söyleyebilirim hatta daha şimdiden oldu bile diyebilirim. Henüz 4 bölüm yayınlanmış olsa da her bölüm adeta film tadında olduğu için hiçte 4 bölüm izlemişsiniz hissi vermeyecektir. Çünkü ben hiç 4 bölüm izlemiş gibi hissetmiyorum ve şuan bu yazıyı yazmamdan da anlaşılıyordur. Dizinin sonlarına doğru ya da tamamlanmış olan dizileri sizlerle paylaşmayı daha doğru bulsam da bu diziyi yayındayken izlemelisiniz diye düşünüyorum, kaçırmamalısınız!
   Senaristi, Kim Eun Sook durduk yere senaristini neden mi söyledim? Çünkü hemen hemen herkesin tanıyabileceğini düşünüyorum. Kendisini tanımasak da yazmış olduğu dizileri ya duyduk ya da izledik.


                                             A GENTLEMAN'S DIGNITY -  HEIRS 
SECRET GARDEN - DESCENDANTS OF THE SUN

                  Bu dizinin de böyle bir birikmişlikle yazılmış olmasına şaşmamalı.


   KONUSU: Ölümsüz olan Goblin'in huzura kavuşup ölümlü olabilmesi için gelinini bulması gerekiyor. Kendini ölümlü yapabilecek kızı ararken, ölüm meleği ile karşılaşıp bir evde yaşamak zorunda kalıyor. Bu üçlü arasında dizi şekillenecektir.

   Fantastik bir konuya sahip dizilerin çoğu işleniş bakımından hep bana saçma gelmektedir. Çünkü inanış bakımından bunların olabileceğine inanmıyor olmamız dizilere bakış açımızı da değiştiriyor. Fakat bu dizi her ne kadar fantastik bir konuya sahip olsa da işleniş bakımından o kadar gerçekçi ki, size çok normal bir şeyi izliyormuş hissi verecektir. 
   Bir dizi kendini ilk bölümden belli ediyor bence ve bu dizi de ilk bölümünden itibaren sizi içine sürükleyecektir. İlk bölümün 90 dakika olması da bunu anlatıyor çünkü karakterleri tam anlamıyla tanımak için dizi uzun tutulmuştur ve çokta güzel olmuş.



   GONG YOO - GOBLIN
Yüzyıllardır dünyada yaşayıp ordan oraya savrulan, acı çeken bu Goblin'in tek isteği onu acı içinden kurtaracak olan 'Goblin'in Gelinini' bulmak. Hiç ummadığı bir anda 19 yaşındaki Ji Eun Tak isimli lise öğrencisi onu yanına çağırıp duruyor, ama neden ?







KIM GO EUN - JI EUN TAK
9 yaşındayken annesini kaybeden sıradan bir lise öğrencisi olmayan Eun Tak hayaletleri görebiliyor. Bu hayaletlerin ona söyledikleri tek şey ise onun ' Goblin'in Gelini' olduğudur.
19 yaşına kadar hep zorluklarla karşılaşmış olsa da iyimser tarafını hiç kaybetmeyen Eun Tak bir anda Goblin'i yanında bulur. İstediği mucize gerçekleşiyor mu yoksa?


LEE DONG WOOK - ÖLÜM MELEĞİ
Evet bu yakışıklı ve hafızasını kaybetmiş bir ölüm meleği ve Eun Tak'ın peşindedir onu alıp götürmesi gerekiyordur. Fakat izini kaybettiren Eun Tak'ı bulması hiçte kolay değil derken bir anda Goblin'in yanında görecektir. Onu alması hiç kolay olmayacak ve Goblin'le beraber yaşaması gerekecek. Günün birinde Sunny ile karşılaşacaktır fakat onunla ilgili anısını hatırlamamaktadır. Sunny kimdi ?




YOO IN NA - KIM SUN-SUNNY
Kendini ışıldayan biri olarak gördüğü için Sunny ismini kullanmaktadır. Bir tavuk dükkanının sahibi olan Sunny, Eun Tak ve Ölüm Meleği ile bir bağı bulunmaktadır. Ölüm Meleği ile karşılaşan Sunny onunla ilgilenmeyen bu adamı sürekli düşünmeye başlar. Fakat Ölüm Meleğinin Sunny ile olan bağı, anısı neydi?




Dizi Fantastik olmasının yanında dram ve komedi türünün de örneği olarak gösterilebilinir. 


Bu üçlünün diyaloglarına çok güleceksiniz. :)



Okuduğunuz için teşekkür ederim. siz de izliyorsanız yorum bırakın mutlaka :)

Hoşçakalın <3


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)